Dolors Alba

Dolors Alba va ser una amant de les arts, del dibuix i de la composició en particular, des de ben petita. Artista autodidacta en els seus orígens perfecciona les seves tècniques de la mà de diferents artistes i tallers privats i passades les primeres èpoques d’experimentació centra la seva trajectòria en la utilització de l’oli per les seves infinites possibilitats de textures.

La seva obra és caracteritza per colors purs que expressen vitalitat i paisatges diàfans que trasllueixen a través de tints policromàtics, el seu estili definit i marcat adapta una visió interna sensitiva rica en matisos que emergeix d’una manera expressiva i directa.

A l’actualitat els seus treballs és centren en la representació de paisatges costumistes, de vegades humanitzats i feréstecs, on és mostra la combinació de formes rocoses amb abundant vegetació. A la mateixa vegada destaca també la interpretació tradicional del cos humà com element abstracte, dominat per l’aïllament emocional. Natura i misticisme, són els elements principals que nodreixen la inspiració.

Actualment està centrada en el retrat a carbó i continua ampliant els seus coneixements experimentant amb l’escultura i la ceràmica.

@d.albaart