CATIFES DE CIMENT

Exposició temporal al Museu Thermalia del 30 de juny al 11 de setembre de 2017.

El món de la rajola hidràulica és una exposició itinerant organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Area de Presidència de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sitges i el Consorci del Patrimoni de Sitges gràcies als préstecs de la colecció particular de Jordi Griset i d’altres fons procedents d’institucions públiques i privades, i de diverses empreses.

La Xarxa de Museus Locals és un instrument de cooperació entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments que tenen museus municipals.

Amb l’exposició es pretén posar en valor la rajola hidràulica ja que és un objecte estretament vinculat a l’arquitectura catalana, a més a més d’haver estat abastament utilitzat entre 1890 i 1930. El discurs expositiu que s’ha articulat ens permet situar-ne els orígens, quins n’han estat els fabricants principals i la tècnica, i percebre’n l’evolució del disseny.

Actualment la rajola hidràulica viu un renaixament guiat per nous dissenyadors i arquitectes que continuen creient en les seves possibilitats constructives i ornamentals.