Exposició temporal LO NEGOSI DE LES BRVXES

A principis del segle XVII Catalunya vivia un període amb una gran tensió social. Aquesta tensió va venir propiciada per la crisis social, econòmica, política i religiosa que afectava a tot Europa. A més, el 1617 Catalunya va patir unes greus inundacions que van destruir el teixit productiu català.

Entre el 1618 i 1622 es va produir la Gran Caça de Bruixes a Catalunya. Tots els processos judicials es van dur a terme majoritàriament per diferents Tribunals Civils, i per senyors feudals.

Es calcula que en aquests anys, a Catalunya es van executar a unes 400 persones pel delicte de Bruixeria.

L’exposició està comissariada per Ricard Jiménez i Jordi Plans, historiadors i arqueòlegs de Cooltur Turisme Cultural , amb el disseny gràfic de Vicenç Ferreres Plans, el disseny sonor de Solé i la direcció de Thermalia

Els propers dissabtes 3 d’agost i 7 de setembre, els comissaris de l’exposició Ricard Jiménez i Jordi Plans, ens ofereixen la possibilitat de fer dues visites especials:

3/08/19 i 7/09/19
12h
VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ ‘Lo negosi de les Brvxes’
Punt de trobada: Museu Thermalia
Durada aproximada: 1.30h

3/08/19 i 7/09/19
19h
RECORREGUT GUIAT ‘Camins de Bruixes’
Punt de trobada: davant del Museu Thermalia
Durada aproximada: 2h
(El recorregut és d’uns 2 km, i té un desnivell positiu de 50 metres, així que és recomanable portar calçat còmode i aigua)

Les dues activitats són gratuïtes, i no cal inscripció prèvia.