EXPOSICIÓ VICENÇ VIAPLANA ‘LA QUIMÈRICA RECERCA DEL SENTIT’

Banner 2 data

Diumenge 8 de maig a les 12h VISITA GUIADA a l’exposició a càrrec de Vicenç Viaplana.

 Del 19 de març al 22 de maig de 2016

LA QUIMÈRICA RECERCA DEL SENTIT – VICENÇ VIAPLANA

Vicenç Viaplana (Granollers, 1955) pertany a la generació dels artistes conceptuals catalans que van iniciar la seva trajectòria a principis dels anys setanta. El seu treball, fonamentat en la idea i el
discurs més que en les divagacions estètiques, transgredeix constantment estils i tècniques “Pintura, fotografia, vídeo, només són eines”. “Prefereixo la intermitència, la inconstància, l’esperit de l’
amateur, l´espurna que brilla i s´apaga i fins hi tot l’anonimat a l’avorriment professionalitzat de l´artista convertit en una marca”.

La quimèrica recerca del sentit, és una selecció d’ obres realitzades en els darrers anys. El títol fa referència a la comunicació per la imatge, que és un univers propi amb un llenguatge, -si és que se’n pot dir així-, diferenciat dels sistemes de comunicació estructurats per la raó, com la paraula o l’escriptura. Els ponts entre aquests dos sistemes de comunicació són merament referencials.

L’obra, realitzada al marge de la raó i el sentit, emergeix de l’atzar i el caos igual que les infinites variacions, del canvi constant, de les mutacions i les alternatives més inversemblants amb què la vida s’obre pas a la natura”.

Vicenç Viaplana ha exposat en nombroses galeries: Galeria G, Galeria Ciento, Galeria Fernando Alcolea. Antonio de Barnola, Galeria Masha Prieto, Bruno Facchetti New York, Gallerie Hilt, Basel, Den Gallery Tokio, Carles Taché Barcelona, entre d’altres. Té una llarga trajectòria com a dissenyador i la seva obra forma part d´importants col·leccions d´art contemporani: Fundació Vilacasas, Fundació Sorigué, Fundació JM. Civit. Fundació Tous-de Pedro, Fundació Banco de España, Col·lecció Ernesto Ventós, Col·lecció Fundació “La Caixa”, Vreg Baghomian Collection, New York, Aarón B Katz Collection, Boulder, Colorado, Mie Prefectural Art Museum, Japan.