FESTA DE LA BOTIFARRA TERMAL

Un any més, Caldes proposa una opció gastronòmica popular, fresca i familiar que omplirà el carrer d’activitats, olles gegants, barbacoes i mongetes i botifarres fetes amb aigua termal

La Festa de la Botifarra d’enguany tindrà lloc dissabte 20 de juliol a la tarda. El programa de l’activitats inclou una actuació castellera a les 18 h, a la plaça Moreu, i jocs infantils i gelats de 18 a 20 h a l’avinguda Pi i Margall. Per gaudir d’aquestes activitats caldrà disposar de tiquets aconseguits per compres en establiments de la UCIC – Caldes Centre Comercial.  A partir de les 20 h hi haurà 4 punts de barbacoa per cuinar les botifarres a càrrec dels xarcuters de Caldes de Montbui des de la plaça de l’Àngel al C. Homs, amenitzat amb música dels anys 80 i 90 a càrrec del DJ Soko.

 

En total es couran 2.700 botifarres (400 kg ), acompanyades de 225 kg de mongetes, amb denominació d’origen, cuites a les 4 olles de 60 litres de capacitat cadascuna, amb aigua termal i amb foc de llenya, amb la col·laboració de Llegums Parellada. Val a dir, que degut a l’èxit de la passada edició s’ha comprat una nova olla per poder servir més racions.

 

Com a novetat de la festa, aquest any hi haurà un estand que oferirà la possibilitat de degustar i comprar la nova cervesa termal La Calderina, més fresca i lleugera, feta amb aigua termal i elaborada amb les cerveseries artesanals Art Cervesers i La Pirata. La nova versió de La Calderina, que es va presentar públicament el passat dimarts 9 de juliol i ve a substituir la que es va produir el juliol del 2012, arriba amb sabor més lleuger i amb un disseny de l’etiqueta totalment renovat, incorporant una nova imatge que ja s’ha començat a veure a l’Escaldàrium i que s’anirà fent familiar a les festes i celebracions calderines.

 

Prèviament a la Festa de la Botifarra termal, ja des d’aquest dilluns15 de juliol, les botigues de Caldes associades a l’UCIC i Caldes Centre Comercial ofereixen els tiquets amb cada compra d’un dels seus productes. Es tracta d’un tiquet per accedir a l’àrea de jocs infantils del dia de la festa, per aconseguir botifarres per 2 € (que sense tiquet costen 4 €), i per aconseguir gelats per 0,50 € al Caffè Iseo.

 

La Festa de la Botifarra termal 2019, que organitzen l’Ajuntament i la UCIC amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, l’ha presentat aquest migdia l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, la regidora de Comerç i Consum  Núria Carné, i la representant de la  Unió de Comerciants i Industrials de Caldes (UCIC) Maite Martí.