MOSTRA INTERNACIONAL D’ART URBÀ 2014

convocatòria oberta

MOSTRA INTERNACIONAL D’ART URBÀ
Caldes de Montbui

Consulta les bases de participació de la 7ª edició a:
www.miau-termal.cat
Termini d’admissió el 29 de juliol 2014.
La setena edició del MIAU es celebrarà el proper 20 de setembre 2014.

La MIAU és un projecte de dinamització sociocultural que fomenta la participació creativa d’agents locals a partir de projectes artístics i col·laboratius a l’espai públic. La MIAU és un art reivindicatiu i de compromís que intensifica la relació entre els espais i les persones. La MIAU és una eina espacial alternativa per a gaudir i reinventar els usos d’espais associats a l’aigua termal: en desús, oblidats o en procés de reconversió. La MIAU és un procés que crea sinergies entre diferents agents contribuint a fer xarxa, emancipar i de-centralitzar projectes culturals en àmbit metropolità i perifèric.

La MIAU és la Mostra Internacional d’Art Urbà de Caldes de Montbui que presenta pràctiques artístiques contextuals i d’art comunitari per qüestionar i repensar el principal eix conductor que dóna sentit a la mostra: el fet termal i els usos associats als safareigs públics. Durant tot un dia, aquest art efímer i de compromís posa en escena projectes que treballen l’aigua termal a partir de conceptes com la memòria, la intensificació de relacions entre persones, el donar veu a grups invisibilitzats, la transferència d’històries de vida i de sabers quotidians, el redescobriment del patrimoni, la qüestió de gènere, la mobilitat sostenible i la re-invenció d’usos tot contribuint a la inclusió de diferents col·lectius locals i revertint la mirada del públic participant que es converteix en usuari actiu dels espais de la mostra. La MIAU deixa una porta oberta a noves possibilitats d’ús públic de l’aigua termal que per tradició local ve marcada per la gestió privatitzada, organitzant per aquest motiu un bany termal comunitari nocturn en un dels safareigs com a festa de clausura.

Pels participants interessats en conèixer el lloc, oferim una vistia guiada el diumenge 1 de juny a les 18:00h a THERMALIA – Museu de Caldes de Montbui.

L’assistència a aquesta trobada no és ni imprescindible, ni obligatòria. És per als que ho necessiteu i us vingui de gust!
Nosaltres hi serem! Si voleu venir ja ho sabeu!