VILA ARRUFAT, les pintures al fresc de Sant Sebastià de Montmajor

L’exposició és un recull de materials del pintor català que va convertir Sant Sebastià de Montmajor en el seu estudi natural de treball, creant arrels profunds entre la família Vila i el poblet pedani de Caldes de Montbui.

Aquests materials, alguns inèdits, narren el procés llarg i complex que acompanya la tècnica del fresc, una de les tècniques més difícils de dominar i més perdurables i que Vila Arrufat va fer servir per crear el mural de l’església de Sant Sebastià de Montmajor.

També “mostren el procés creatiu seguit pel pintor Antoni Vila Arrufat a través dels dibuixos inicials, dels estudis compositius, de la recerca d’informació que va fer i dels seus escrits i reflexions”, tal i com explica en el text de presentació de l’exposició el seu nét, l’Eusebi Vila i Delclòs.

El mateix text descobreix que Vila Arrufat va pintar aquests frescos amb un procés inventat per ell per tal de millorar la qualitat i la lluminositat dels pigments en el fresc tradicional. Tot plegat va configurar una obra “d’un gran valor artístic, reconeguda per historiadors i crítics d’art”.