CALONGE – DELIRI GRÀFIC

Antoni Calonge

 

Del 10 d’octubre de 2015 al 10 de gener de 2016

ANTONI CALONGE I FONTCUBERTA

(Caldes de Montbui 1956 – Barcelona 1988)

Amb una gran capacitat intuïtiva de creació va tenir una vida molt breu i va morir justament quan començava a ser reconegut per les seves produccions, diferents i originals, que el feien destacar a primera vista. La geometria i la perspectiva van ser uns elements bàsics dels seus dibuixos i uns dels fonaments de la seva singularitat.

La seva mort prematura va evitar que el seu nom es consolidés com una de les primeres figures del dibuix. Calonge era un autèntic artista i només cal contemplar els seus dibuixos, les seves caricatures i fins i tot la seva obra pictòrica per comprovar-ho. Als 19 anys ja dibuixava i pintava com un autèntic veterà, amb una seguretat i un ús dels colors gens habitual.

Tots els que el coneixien li valoraven la seva innegable capacitat per fer un tipus de dibuix diferent i de gran qualitat però també coincidien a qualificar-lo com una persona amb un caràcter difícil. Com molts dels grans artistes, la seva mort va ser tràgica.

Va dibuixar a diaris com Catalunya Exprés o El Correo Catalán i a revistes com Interviu, El Papus o Don Balón però la seva obra principal està publicada a El Víbora.

Lluís Solà-Dachs